top of page

Noć muzeja u Požegi


U okviru manifestacije Noć muzeja koja će bit održana u subotu, 16. maja, Kulturni centar Požega je pripremio bogat i zanimljiv program.

U holu Kulturnog centra Požega od 19 do 23 časa posetioci će biti u prilici da pogledaju izložbu Stari požeški zanati, autor je Marina Kotarac, diplomirani arheolog.

„Naš grad Požega, ima dugu istoriju postojanja. Naseljavana je još od praistorije. Za ovogodišnju Noć muzeja nećemo ići tako daleko, bićemo malo bliži sadašnjosti. Dođite da se zajedno vratimo u prošlost i podsetimo starih i pomalo zaboravljenih požeških zanata.”

Zatim je tu retrospektivna izložba fotografija i pehara povodom 55 godina postojanja i najvećeg uspeha u istoriji RK Sloga, plasmana u Super A Ligu Srbije. Izložbu pod nazivom „Dve petice za šampione” 55 godina rukometa u Požegi koju organizuje Klub Mladih Požega, možete pogledati od 21 i 30 časova.

U Gradskoj galeriji Požega od 19 do 23 časa publika će moći da pogleda izložbu „Deca sunca” Ivone Pleskonje.

—U svakoj osobi koju portretišem otkrivam tananu liniju, koja je u isto vreme i granica razdvajanja i mesto spajanja dva sveta, vidljivog i nevidljivog. Ako se tokom procesa slikanja skoncentrišem na tu liniju, uspevam da kroz naslikani telesni stav, pogled, ili pokret tela naslikanog čoveka predstavim nevidljivi svet. Tako i svih 14 likova koje sam naslikala na slici Deca sunca za mene predstavljaju tu tananu liniju spoja dva sveta, vidljivog i nevidljivog — kaže o svojim radovima Ivona Pleskonja.


bottom of page