top of page

Gradski kulturni centar: Pozorišna predstava za decu „Crvenkapa i Pinokio”


U Gradskom kulturnom centru u četvrtak, 15. maja u 17 časova biće odigrana predstava za decu „Crvenkapa i Pinokio“, produkcijske kuće „Ljuti bicikl“ iz Beograda. Uloge tumače: Predrag Vasić, Nenad Heraković, Rade Ćosić i Jelena Rakočević.

Predstava je poseban događaj koji bi pored edukacije dece trebalo i da ih postavi u situaciju interaktivnog odnosa scenskih dešavanja. Iz tih razloga, koji su semiološke prirode dolazi i naslov predstave. Kako su situacije u predstavi direktno povezane sa odlukama dece tako se oni osećaju kao junaci iz bajke.

Poznati junaci: Vuk, Crvenkapa, Baka, Lovac i Pinokio su se sreli. A ovaj postupak uvođenja Pinokia u bajku služi da bi deca razvila maštu i videla da ne postoje granice između bajki, kao ni u ostvarenju njihovih želja.

U ovj predstavi Crvenkapa i Pinokio zajedno naprave plan kako bi prevarili Vuka koji je ovog puta hteo da prevari pisca bajke i da se predstavi kao dobar, deci i likovima. Uz pomoć Lovca i Bake, Crvenkapa i Pinokio uspevaju da pobede Vuka u njegovoj želji za prevarom, ali to ne bi uspeli bez pomoći dece.

Karte se po ceni od 300 dinara mogu kupiti u klubu GKC.


bottom of page