top of page

Poklanjamo knjigu Avanture nevaljale devojčice-Mario Vargas Ljose


U saradnji sa Izdavačkom kućom Laguna, gradski portal Ero vam ovog utorka poklanja knjigu Avanture nevaljale devojčice, Maria Vargas Ljose. Da bi ova knjiga postala vaša potrebno je da se u toku današnjeg dana javite i tačno odgovorite na nagradno pitanje koje se nalazi na kraju teksta. Odgovore šaljite na e-mail adresu nebojsa.hobetko@gmail.com

Dragulji Lagune

AVANTURE NEVALJALE DEVOJČICE, Mario Vargas Ljosa

Dobitnik Nobelove nagrade za književnost 2010. godine

Odlomak:

Nosila je laku, providnu bluzu koja je dopuštala da se vidi početak njenih grudi, široku jaknu koja je lepršala u ritmu njenih pokreta i čizmice s visokom štiklom boje cigle. Dosta dugo je posmatrala statuu nepoznatog psa na ulazu i melanholično je požalila što ima „tako komplikovan život“, jer bi inače volela da usvoji kucu. Upamtio sam to: to će biti poklon za njen rođendan, ako otkrijem kad je.

Sadržaj:

Rikardo je zaljubljen u nevaljalu devojčicu. Pedesetih godina 20. veka, kao tinejdžer, voli je u Limi, kada je uletela u njegov život jednog leta i nestala bez objašnjenja. I dalje je voli kad se pojavi kao revolucionarka u Parizu šezdesetih godina, kasnije kao gospođu Ričardson, suprugu bogatog Engleza, i ponovo kao ljubavnicu čudnog japanskog biznismena u Tokiju. Koliko god da je loša prema njemu, osuđen je da je voli. Prateći Rikardov život iseljenika tokom njegovih romansi sa ženom s hiljadu lica, Vargas Ljosa je stvorio očaravajuću, epsku ljubavnu priču o moći opsesije koja menja život.

Nagradno pitanje: Nabrojte nekoliko dela Maria Vargas Ljose.

Odgovore slati na e-mail adresu: nebojsa.hobetko@gmail.com


bottom of page