top of page

„Arsenik i stare čipke” u KC Požega

U utorak, 18.novembra od 20 časova u Kulturnom centru Požega biće izvedena predstava „Arsenik i stare čipke” koja je postavljena na sceni Ustanove kulture „Vuk Karadžić” a u režiji Stefana Sabljića.

Crnohumorna komedija američkog pisca Džozefa Keserlinga koja je napisana davne 1939. a prvi put postavljena na brodvejsku scenu 1941. , proslavljena i filmom u režiji Frenka Kapre 1944. godine kada je glavnu ulogu igrao Keri Grant i danas ima brojna izvođenja na scenama širom sveta. Priča prati Mortimera Brujstera (Nikola Vujović), pozorišnog kritičara koji prezire pozorište. Sve vreme dok se dvoumi da li da se oženi devojkom koju voli, mora da izlazi na kraj i sa svojom ubilačkom familijom ali i policijom. Njegova familija su dve tetke: Ebi (Seka Sabljić) i Marta (Gorica Popović) koje pod likom dobročiniteljki ubijaju ljude kupinovim vinom i to iz „plementih motiva” da bi ih spasili muka ovoga sveta. Bliži deo familije čine i dva brata od kojih jedan kopa Panamski kanal u podrumu porodične kuće koji ujedno koristi tetkama kao grobnica za njihove žrtve, a drugi brat je mafijaš s zanatom ubice i koji se oporavlja od plastične operacije koju je izveo njegov partner, uvek alkoholisani hirurg– dr. Ajnštajn.

Igraju: Seka Sabljić, Gorica Popović, Nebojša Milovanović, Bane Zaremski (Marko Nikolić, Radomir Nikolić), Nikola Vujović, Mladen Andrejević, Boris Milivojević.

Cena karte u pretprodaji: 500 dinara, a na dan predstave 700 dinara.


bottom of page