top of page

JPF: Prezentacija programa Kreativna Evropa

U okviru Jugoslovenskog pozorišnog festivala u Užicu Desk Kreativna Evropa Srbija organizuje prezentaciju Programa Kreativna Evropa i razgovor na temu evropske kulturne saradnje i razvoja regionalne kulturne i umetničke scene, koji će se održati 10. novembra u Maloj sali Narodnog pozorišta Užice s početkom u 18 časova.

Prezentacija je posvećena predstavnicima svih ustanova i organizacija u kulturi iz Užica i mesta u okruženju – javnim ustanovama kulture, organizacijama civilnog društva koje se bave kulturom, obrazovnim, naučnim i istraživačkim ustanovama, kao i samostalnim umetnicima, kustosima i menadžerima u kulturi.

Tema prezentacije i razgovora biće evropska kulturna saradnja: na koji način treba formulisati ideje za projekte, kako i s kim uspostaviti partnerstva, gde pronaći novu publiku, zašto je saradnja važna, neka su od pitanja o kojima će se diskutovati. Imajući u vidu to da se razgovor organizuje povodom Jugoslovenskog pozorišnog festivala, poseban fokus biće stavljen na pitanje regionalne saradnje i jačanja regionalne umetničke scene, a jedan od značajnih ciljeva prezentacije i razgovora odnosi se i na pospešivanje saradnje i debate lokalnih I regionalnih aktera u polju kulture.


bottom of page